nők
A nők ünnepének története
2018.03.05
Pátria Nyomda
Pátria nyomdalátogatás
2018.03.10
slime

Napjaink nagy gyurma-őrülete a Slime vagy „Szmötyi”, ami az internet segítségével nagyon hamar elterjedt az egész világon.

Rengeteg videó terjeng a neten, amiben bemutatják különleges tulajdonságait, mint például különleges pattogását. Ez a hipnotikus cuppogás nagyon hasonlít a pukkasztófólia hangjára, ami bizonyítottan csökkenti a stresszt. Nagy számban léteznek divatos DIY videók is, amiben bemutatják, hogy egyszerű alapanyagokból magunk is megalkothatjuk ezt a nem szokványos ragacsot.

Korábbi őrület volt a fidget spinner, ami szintén nyugtató hatásáért szerették a gyerekek, annál kevésbé szüleik és tanáraik. Ám ezt felváltotta különleges gyurmánk, ami nem annyira hangos, viszont a gyerekeket hasonlóképpen leköti és nagyon trendinek is számít. Egy ilyen slime otthoni elkészítése még össze is hozza a családot, hogy közösen alkossák meg a legkülönlegesebb, egyedi gyurmaformációkat. Ez serkenti a kreativitást és segíti a fiatalokat az elvontabb dolgok megértésében.

A gyurmának a története 1976-ig nyúlik vissza, amikor piacra dobták az első gél állagú slime-ot. Ezek még guargumiból készültek, és kicsi „szemeteskukákban” voltak kaphatóak. Aztán feltűntek különböző formát öltött verziók is, mint például ami emberi szemre hasonlító labda, vagy a biológiaórákat idéző ruganyos rovarok. Fantázia sem szabhatott határt ennek, hiszen készítettek olyan műanyag figurákat is, aminek a szájából folyt a neonszínekben pompázó slime. Megjelent a Kenner féle Igazi Szellemirtók játékvonalban is, illetve a Tini nindzsa harci teknősök mutáns trutyija sem maradhatott ki a sorból. A mozivásznon is megjelent forgatási kellékként ez az anyag, gondoljunk egy horrorklasszikusra, a Trollra, ahol szinte mindenen volt valami zöld szósz.

Amerikában fénykorukat élik a különböző slime-ok, mivel rengeteg gyerekműsorban nélkülözhetetlen eszközökké nőtték ki magukat. Ám egyik csúcspontja a fanatikusoknak a Kids’ Chocie Awards, ahol mindenek felett a slime kapja a főszerepet. Itt díjazzák a gyerekek kedvenc színészeiket, előadóikat több kategóriában, akiket aztán különböző módokon leöntenek ezzel a folyékony ragaccsal.

A Pátria Papír Szaküzletek se maradnak ki a legújabb trendekből, így tökéletes alapanyaggal is szolgálunk, ha kedvet kaptak egy saját slime elkészítéséhez. Keresse a Nebuló Slime ragasztóját a Pátria Papír Webshopon illetve a Pátria Papír Szaküzleteiben.