Készüljön velünk a gyereknapra!

Jár nekik az elismerés
2019.05.21
környezetvédelmi világnap
Mindig ügyeljünk a környezetre – de most különösen!
2019.06.05
gyereknap

A gyereknap különös ünnep, eredetével, történetével már foglalkoztunk. Sokan szinte rutinszerűen vásárolnak valamilyen ajándékot a gyerekeiknek ilyenkor, vagy csak engedékenyebbek a folyton változó kívánságaikkal szemben. Sok szakember mondja, gyakorló szülők pedig tapasztalják is, hogy a gyerekek, főleg a 12-13 év alattiak, számára a tárgyak nem igazán képviselnek értéket, ők szinte kizárólag élményre és figyelemre vágynak. Pont ez a kettő az, amiből korunk jellegzetes, többfelé szakadó, rohanó életformájában a legkevesebb jut egy gyerekre és amelyeket a felnőttek gyakran megpróbálnak tárgyakkal pótolni.

Ezzel szemben egy jól sikerült, közös délután a szülővel olyan maradandó és kellemes emléket hagy maga után, amikre sokan még felnőttként is boldogan emlékeznek vissza. Az ilyen alkalmak „titka” az osztatlan figyelem, és a ráfordított, minőségi idő. 2-3 óra, amikor csak a gyerekre, a közös tevékenységre figyelünk, szó szerint mindennél értékesebb lehet számára, amit talán csak fokoz, ha valamilyen alkotó tevékenységet végezhetünk közösen.

Így ha azt szeretnénk, hogy idén is a gyerekekről szóljon a gyereknap, ajándékozzuk meg őket idővel, a közös alkotás energiájával, hiszen semmi másnak nem fognak jobban örülni. Ezerféle módon tölthetjük kreatívan az ünnepet, ebből az alábbiakban ajánlunk néhányat.

Kellemesen eltölthetjük az időt egy decoupage-készlettel, a forma és a színvilág főleg 8-12 éves kislányoknak lesz jó választás. Kicsit kisebb korosztálynak, leginkább 5-7 évesek kedvencei lehetnek a glitterkép készítő készletek. Kifejezetten tág teret hagy a fantáziának a zsenília alapanyagokból és kiegészítőikből álló, napsárga kreatív készlet, míg a lényegében kukoricapehelyből készített modellezőkészletért egyszerűen minden korosztály oda van, beleértve néhány felnőttet is.

Kellemes, zavartalan együttlétet, és boldog gyereknapot az egész családnak!