Mindig ügyeljünk a környezetre – de most különösen!

gyereknap
Készüljön velünk a gyereknapra!
2019.05.23
kézműves világnap
Itt az ideje egy kis kreatívkodásnak!
2019.06.06
környezetvédelmi világnap

A környezetvédelem témája szerencsére napjainkban egyre inkább napirenden van, ennek köszönhetően pedig sokan ismerik fel; nemcsak a saját, de a jövő generációinak érdekében is fontos, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a bolygó megóvásáért. A legjobb természetesen, ha ezt az év 365 napján szem előtt tartjuk, de azért nem árt, ha a cselekvést valamilyen apropóhoz is tudjuk kötni.

Erre kitűnő alkalom lehet a környezetvédelmi világnap, amelynek dátuma június 5-e. Ennek kijelöléséről még az ENSZ 1972-es „Ember és bioszféra” nevű konferenciáján döntöttek – igen, az ügy már ilyen régóta aktuális, és mégis, bőven akad még tennivaló! Az ezen a napon tartott események célja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, és terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét, legyen szó energiatakarékosságról vagy épp a keletkező hulladék csökkentéséről.

És bár ezek az üzenetek a világ gigavállalataink és politikai döntéshozóinak is szólnak, azért jól tudjuk, az igazi változást gyakran az egyes emberek tudják előidézni. Ami minket illet, a Pátria Nyomda jó ideje elkötelezett a környezetbarát technológiák és megoldások iránt. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen téren végzett munkánkat 2014 óta minden évben Az Év Zöld Nyomdája címmel ismerték el.

A nekünk bizalmat szavazó vásárlók így nemcsak kiváló minőségű, praktikus termékekkel gazdagodhatnak, de egyúttal biztosak lehetnek abban, hogy egy felelősségteljesen gondolkodó cég mellett tették le a voksukat. Akadnak persze termékeink, amelyek kifejezetten környezetbarát anyagokból és módszerekkel készülnek. A június 5-i világnaphoz közeledve hadd ajánljunk figyelmükbe néhány ilyet, hiszen mikor lenne stílszerűbb beszerezni közülük néhányat, mint most:

Különböző méretekben és színekben kínált Info Notes öntapadós jegyzettömbjeink például 100%-ban újrahasznosított alapanyagból és csomagolással készülnek. De nem kell lemondania a környezetbarát szempontokról annak sem, akinek borítékra vagy netán praktikus tárolódobozra van szüksége.

Szintén teljesen újrahasznosított papírból állították elő a Bi-Office asztali flipchart állványát, amely nagyszerű választás kis találkozók, előadások levezénylésére. Sőt, ezen a téren még fokozni is lehet a környezettudatosságot, hiszen vehetünk akár „örökös” jegyzetelő-felületet is. Kínálatunkban ugyanis a Bi-Office fakeretes mágnestáblája, valamint havi– és éves tervezőtáblája is szerepel. Valamennyi újrahasznosított anyagokból készül, újra és újra letörölhető, azaz életre szóló megoldás lehet otthoni, vagy akár céges felhasználásra. Na, ezt nevezzük mi, ahogy mondani szokták, az „ökológiai lábnyom” csökkentésének!

Ha írni tehát már van hova, akkor már csak az a kérdés: mivel? A mágneses tábláknál maradva zöld megoldásként a 4 darabos táblamarker készletünket ajánljuk figyelmükbe, amely vegyszermentes, környezetbarát filctollakat tartalmaz. Ha pedig papírra vetnénk gondolatainkat, a Centrum újrahasznosított golyóstollai és szövegkiemelő készlete is segítségünkre lehet. Utóbbi ráadásul a mostanság különösen nagy slágertémát (és problémát) jelentő PET-palackból készült!