Van egy vízióm a nyomdáról!

Hulladékcsökkentési Hét idén novemberben is!
2019.11.16
Adventi naptár, az egyik legkedvesebb karácsonyi szokás
2019.11.29

A Pátria Nyomda vezérigazgatója interjút adott a Nyomdavilágnak. A lap 2019/5. számában megjelent cikkben Orgován Katalin a céggel kapcsolatos terveit és Kínában szerzett élményeit is megosztotta.

Van egy vízióm a nyomdáról!
Beszélgetés Orgován Katalinnal, a Pátria Nyomda Zrt. régi-új vezérigazgatójával

Mikor kiderült, hogy férjemmel Kínába költözünk, különösen inspirált, hogy egy számomra teljesen ismeretlen világot, kultúrát is megismerhetek. Várakozásaimban nem csalódtam: rendkívüli élmény volt, sok érdekes és új információt gyűjtöttem a kínai emberekről, szokásaikról, szívesen voltam velük és éltem közöttük. Ennél jobban csak akkor örültem, mikor hazajöttünk, és észrevettem, milyen szép kék az ég és zöld a fű, milyen jól öltözöttek az emberek nálunk, Magyarországon, a nők csodaszépek, a férfiak jóképűek.

Igazi meglepetésként ért, mikor a Pátria Nyomdában kitörő lelkesedéssel és szeretettel fogadtak kollégáim. Mindenki mosolygott, ölelgettek, mikor másfél év után először végigmentem az üzemen – megható volt ez a fogadtatás, erre abszolút nem számítottam. Úgy éreztem, mintha el sem mentem volna Kínába.

Pedig fantasztikus volt ott ismerkedni egy másik világgal, megannyi tapasztalatot gyűjteni – ezekről beszámoltam e lap hasábjain a „Levél Kínából” cikksorozatban is. Olyan mély hatást gyakorolt rám egyébként a kínai kultúra és életmód, hogy még Pekingben elkezdtem kínaiul tanulni, amit itthon is folytatok egy anyanyelvi tanárral és egy kínai beszélgető partnerrel.

Sokan tudják, mennyire imádok tanulni, és tudásomat, tapasztalataimat másokkal megosztani. Kollégáimnak is szívesen mesélek a kinti élményeimről. A kínaiak egyébiránt nagyon érdekesek, sok tekintetben természetesen mások, mint egy európai ember. Roppant szorgalmasak, képesek a jól szervezett együttműködésre, nem érzékenyek, saját egyéni érdekeiken is felül tudnak emelkedni. Számtalan dolgot tanultam általuk, és kint tartózkodásom alatt nyert megerősítést számomra az is, hogy az együtt végzett munka nagyon fontos örömforrása és mozgatórugója az ember életének, amely egymás tiszteletén és elismerésén alapul. Örülök, hogy újra a Pátriás közösség része lehetek, és újra megélhetem kollégáimmal együtt, hogy dolgozni és alkotni jó!

A Pátria Nyomda töretlenül halad tovább a már korábban kitűzött stratégiai célok mentén, folyamatosan bővítjük a különböző típusú csomagolóanyagok gyártását, fejlesztjük üzleti és gyártási folyamatainkat. Permanensen dolgozunk a hatékonyságnövelésen, piacépítésen, az automatizáltság fokozásán, követjük az ügyféligények és a nyomdaipar változását.

Van egy vízióm a Pátria Nyomda jövőjéről: korszerűen működő, modern és sikeres nagyvállalatot fogunk munkatársaimmal megvalósítani! Szeretném, ha egy szinttel ismét feljebb kerülhetnénk, és ehhez minden feltétel rendelkezésünkre áll. Az innovatív gondolkodás és tervezés továbbfejlesztése, a hatékony munkaerő-gazdálkodás megvalósítása érdekében elengedhetetlenül szükségesnek tartom kollégáink folyamatos képzését, a számukra megfelelő motiváció megteremtését és fenntartását, és a pozitív életszemlélet meghonosítását. Lesz tehát mit csinálnunk az elkövetkező években is – fejezte be a beszélgetést Orgován Katalin, a Pátria Nyomda Zrt. vezérigazgatója.

A teljes lapszám innen tölthető le.