Adventi naptár, az egyik legkedvesebb karácsonyi szokás

Van egy vízióm a nyomdáról!
2019.11.19
Naptárvásár a Pátriában!
2020.02.01

Bár az adventi naptár a világ egyetlen táján sem népszokás, hanem egy német anyuka kedves ötletéből kialakult hagyomány az 1900-as évek elejéről, azért a kicsik és a nagyok körében is egyformán népszerű, mert megkönnyíti a karácsonyi várakozást a mindennapi, apróbb ajándékokkal, és kreatív elfoglaltságnak sem utolsó. Persze nemcsak gyerekek számára készülhet ilyen meglepetés, párok is adhatnak ilyet egymásnak, az egyes napok pedig nemcsak édességet, vagy apróbb tárgyakat rejthetnek, de akár mindennapi gesztusokat, szívesség-kuponokat is.

Egy adventi naptár nagyon egyszerűen is elkészíthető, a lényeg, hogy legyen 24 ablaka, tasakja, zsebe, vagy bármi, amibe az ajándékot, vagy az azt jelképező cédulát tehetjük.

Akik ismerik a Pátria webáruházát, talán nem lepődnek meg, hogy nálunk ehhez is mindent be lehet szerezni.

A legáltalánosabb hozzávaló például a színes kartonlap, amiből hajthatunk bármilyen dobozt vagy hengert, ragaszthatunk tasakot, stb. Szintén jól jöhet a díszítéshez a karácsonyi dekorszalag, ez a hangulatos, karácsonyi lámpaszett pedig már önmagában is alkalmas lehet adventi naptárnak, csak be kell valahogy számozni a három készletet.

Ha már számozás, ne feledjük, hogy számok önmagukban is kaphatók, de felvihetjük őket egy ünnepélyes, arany dekorfilccel is. Szintén profi és látványos megoldás, ha egy szép fonalra, vagy akár cukorspárgára karácsonyi csipeszekkel függesztjük fel a kisebb, színes, számozott borítékokat. A teljes alkotásba bedolgozhatunk rusztikus, fából készült karácsonyfadíszeket is, a csomagolópapír pedig kiváló dekorelem akkor is, ha nem konkrétan karácsonyra készült (és milyen jól jön majd egy szülinapra is, amikor csak karácsonyi papírt találunk otthon, a nyár közepén).

Az adventi készülődésnek és naptárkészítésnek tehát most is csak a kreativitás szabhat határt, de ha nincs túl sok időnk vagy kézügyességünk, láthattuk, hogy már nagyon egyszerű eszközökkel is érhetünk el látványos eredményt. A fő, hogy örömet akarjunk szerezni!