Hulladékcsökkentési Hét idén novemberben is!

A bírósági végrehajtás fogalomtára és folyamatábrái
2019.11.14
Van egy vízióm a nyomdáról!
2019.11.19

Mindig is tudtuk, hogy a magyar nyelv az egyik legszebb, legjátékosabb, mégis jól esik újabb bizonyítékot találni erre. Ez onnan jutott eszünkbe, hogy november 16. és 24. között rendezik meg az idei Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amelyhez minden csatlakozó ország kitalálhat egy saját szlogent. A mienk így hangzik: „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” – meglepődnénk, ha lenne hasonlóan frappáns a mezőnyben.

A kezdeményezés 2009-ben indult útjára, tavaly pedig már 30 országban csaknem 15 ezer akció kapcsolódott hozzá – hazánkban több mint 200. A szervezők célja, hogy kontinens szerte minél többen tegyenek meg mindent a hulladék keletkezésének megelőzéséért vagy legalább a mennyiség csökkentéséért. A környezetbarát technológiák, az újbóli használat és az anyagok „körforgása” különösen nagy hangsúlyt kapnak ebben az időszakban.

Bolygónk érdekében pedig reméljük, hogy a fennmaradó 51 héten is. Ami minket illet, büszkék vagyunk arra, hogy a Pátria Nyomda Zrt. októberben hatodszor is elnyerte a Green Printworld Award – Zöld Nyomda Díjat, ami jó visszajelzése környezettudatos filozófiánknak. A felelősségteljes gondolkodásra webáruházunk kínálatának összeállításakor is ügyelünk, ennek apropóján pedig csokorba is szedtünk néhány terméket, amelyek kimondottan barátai a Földnek.

Itt van mindjárt egy két darabos szövegkiemelő készlet, amely az egyik legégetőbb hulladékproblémára ad választ, hiszen újrahasznosított PET palackból készült. Golyóstollaink között is akad, amelyik kidobott anyagokból „született újjá”: ebben a Centrum-szettben például kék és fekete betétes is található. Sokan szeretik az öntapadós jegyzettömböket, de előnyösebb ezekből is a környezetbarát verzióra szavazni. A 100%-ban újrahasznosított alapanyagból és csomagolással előállított Info Notes-termékek többféle méretben és színben is kaphatók.

Amikor arról beszélünk, hogy mindenütt célszerű törekednünk a környezettudatosságra, abba bizony a munkahelyek, iskolák is beletartoznak. Márpedig ilyen téren kulcsfontosságú, hogy a hatalmas mennyiségben használt másolópapír is újrahasznosított, környezetbarát legyen, és ugyanez igaz a szintén fogyóeszköznek számító borítékokra is.

Végül pedig egy „duplán környezetbarát” megoldás! A Bi-Office éves tervezőtáblája ugyanis nemcsak, hogy újrahasznosított anyagokból, ökológiai alumínium kerettel készült, hanem mivel könnyen letörölhető, túlzás nélkül örökre rábízhatjuk a teendők számontartását.