Szóljon ez az ősz az alkotásról, fejlődésről!

Barca vagy Real? Részünkről: mindkettő!
2019.08.29
hétköznapokba
Így vigyünk színt és rendszert a hétköznapokba!
2019.10.07
ősz

„Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem” – írta annak idején Petőfi, mi pedig évről évre ráeszmélünk, hogy bizony nem csak a híres költőnknek, de mindnyájunknak kifejezetten tetszetős tud lenni ez az évszak.

Az kisiskolások például élményekkel feltöltődve, térhetnek vissza a suliba, ahol bár tanulni kell, ez nem zárja ki a kreatív szabadidőt, sőt! Főleg, hogy ősszel a természet is egyre többeket csábít kirándulásra, a séták alkalmával pedig rengeteg kincset begyűjthetünk. Ugye mindenkinek ismerős a jelenet, amikor a csemete gesztenyével telepakolt zsebekkel tér haza? Nos, a gesztenye mellett szedhetünk makkot, különböző bogyókat, termést, tobozt, gyönyörű vörös, sárga és mindenféle leveleket, ágakat, madártollat, kavicsot, és még számtalan csodát. Az ősz kincsekből így egy kis kézügyességgel valóságos műalkotások születhetnek. Ehhez igyekszünk most néhány ötletet adni!

Mindennek az alfája és omegája a jó olló és ragasztó. Előbbiből ezt a kiváló minőségű, műanyag pengéje miatt biztonságos, mégis hatékony Y-plus rakéta alakú ollót ajánljuk, a ragasztást pedig erre a kitűnő Stanger-termékre bízhatjuk, vagy egy ragasztópisztolyra, de ezt inkább csak a nagyobb gyerekeknek adjuk a kezébe.

Ha ollónk és ragasztónk már van, ideje kiválasztani a megfelelő anyagot, amivel dolgozhatnak a kicsik – és persze a nagyok is! Webáruházunkban széles választékban kínálunk bőrhatású kartonokat, krepp-papírokat, sőt, az egyre divatosabb dekor gumilapokat is. Ezekből az egyaránt rengeteg színben kapható kellékekből, és a kiránduláson begyűjtött zsákmányból, készülhet bármilyen dísz vagy fali dekoráció – határt tényleg csak a képzelőerő szabhat!

Garantáltan imádni fogják a gyerekek a formalyukasztókat is, amely segítségével kis túlzással bármilyen minta kivágható a papírból. Szintén nem mennek ki a divatból a rajzeszközök sem, különösen ha bájos füzetekből és színesceruza-készletből álló csomagról van szó.

A kreatív energiák lekötéséről a fentieken kívül kitűnően gondoskodhat ez a színezhető, öntapadós papír is, amely bárhová felragasztható, majd nyom nélkül eltávolítható. A nagyobbak fejlesztésében pedig logikai játékok tehetik a legjobb szolgálatot, amelyeknek a tanulásra, a gyors gondolkodásra is rendkívül kedvező hatásai lehetnek!