Negyedik alkalommal is Az Év Zöld Nyomdája lettünk

Megjelent a 2018-as Naptárkatalógus
2017.09.05
Magyar Brands-díjat kapott a Pátria Nyomda
2017.12.18

2017. október 17-én a Mérnök és Nyomdász Kft. és a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület közös szervezésű Környezettudatos szakmai napján megtartott „zöld” minikonferencia keretében Budapesten, a Grafisoft Park Kör éttermében adták át a Magyarországon 2010-ben megalapított GPwA – Zöld Díjat (Green Printworld Award).

 

A GPwA-díj azt tanúsítja, hogy a szigorú kritériumoknak megfelelve az adott papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó céget példamutató környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, illetve az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények jellemzik.

A hetedik alkalommal kiírt GPwA pályázatra 2017-ben 22 szervezet (18 nyomda, 2 csomagolóanyag-gyártó és 2 papírkereskedő) nyújtott be pályázati dokumentációt. A díj odaítélése a pályázati anyagok és a helyszíni audit alapján történt.

Míg 2014-ben és 2015-ben négycsillagos, 2016 után idén ismét a legmagasabb, ötcsillagos minősítést értük el a pályázaton. Az elismerést Tóth József beruházási és technológiai igazgató vette át, emellett a Konica Minolta különdíját is elnyertük.