Marketing lehetőségek latex nyomtatóval

nyomda
Tördelések a múltból, avagy a forradalmi nyomda
2018.03.14
tanári zsebkönyvek
Tanári zsebkönyvek, minden helyzetre
2018.04.18

A vállalatok többsége ma már kiemelt figyelmet fordít megjelenésükre, marketinganyagaik minőségére, hiszen nagyon sokat elárul egy cégről, hogy milyen minőségű reklámhordozón hirdeti tevékenységét. A digitális eszközök és lehetőségek térhódítása ellenére egyre inkább felértékelődik a nyomtatott anyagok jelentősége. A Pátriában is nagy hangsúlyt fektetünk a színvonalas megjelenésre, hatalmas előnyünk, hogy a szükséges eszközöket házon belül gyártjuk. A Pátria Papír szaküzletekben kihelyezett tavaszi hangulatú kirakat- és padlómatricákat például a HP harmadik generációs nyomtatóinak csúcsmodelljével, a HP Latex 360 nyomtatóval készítettük.

A nyomtató 6 színes festékfolyadékkal, tehát a megszokott nyomdai alapszíneken (CMY K, vagyis cián, magenta, yellow, black) mellett LM, azaz Light Magenta és LC, azaz LightCyan színnel is dolgozik, amelyeket akkor használja a gép, ha egy nyomtatandó grafikában 50%-nál kevesebb a magenta vagy a cián. Ezzel a megoldással pontosan azt az árnyalatot láthatjuk viszont, amelyet elképzeltünk. A fenti 6 festékkazetta mellett helyet kapott a latex nyomtatóban egy hetedik is, ami az optimalizátort tartalmazza, és biztosítja, hogy a festék pontosan a megfelelő helyre kerüljön. Többféle anyagra is nyomtatunk, így például textil esetében a szerepe megkerülhetetlen: ez akadályozza meg, hogy az anyag ne szívja magába a festéket, ne terüljön vagy maszatolódjon el.

A szélesformátumú latex gépen gyártott nyomatok rendkívül strapabírók, víz-, dörzsölés- és karcállók, a megnövelt, több éven át tartó karcállóság miatt sok esetben a laminálás is elhagyható. A rugalmas festék az alapanyaggal együtt nyúlik, nem repedezik, nem pattan le a nyomathordozóról.

Az elképesztő minőség mellett azért is használjuk szívesen a szélesformátumú nyomtatót, mert extrém rövid idő alatt készülnek el a munkáink, így különösen alkalmas „last minute” gyártására, illetve nem kell várni a száradásra, az elkészült termék azonnal felhasználható, csomagolható, applikálható, ráadásul tökéletesek a színek és garantált a színállandóság.

Fontos, hogy kizárólag jó hőmérséklettűrő anyagokat lehet ezzel a nyomtatóval kezelni, mivel 85 és 116 fok között végzi a gép a festék szárítását. Ma már rengeteg ilyen tulajdonsággal rendelkező nyomathordozó áll rendelkezésünkre, így például fólia, papír, ponyva, textil, tapéta, molinó, épületháló.

A HP Latex 360 nyomtatóval prémium minőségű eszközöket tudunk létrehozni. Nem akadály bannerek, poszterek, reklám- és cégtáblák, tapéták, feliratok, jármű- és kirakatgrafika, festmény repro, vászonkép, eladáshelyi reklámeszközök grafikái, roll-up, megállítók, épületháló, zászló stb. gyártására. Az elkészült nyomatok szagmentesek, oldószertől és káros vegyületektől mentesek, így például alkalmas lehet gyerekszobába szánt egyedi tapéta készítésére is.

Amennyiben Önnek is fontosak a fenti szempontok és felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen minket, küldje el kérdéseit, konkrét ajánlatkérését az info@patria.hu címünkre!

Facebook oldalunkon megosztott videónkban megtekintheti, hogyan  működik a gyakorlatban a HP Latex 360 nyomtatónk.