Állatkertek napja
2019.08.09
Unikornis, flamingó és láma? Mind jöhet!
2019.08.22

Vajon mi a közös Leonardo da Vinciben, Ludwig van Beethovenben, Isaac Newtonban, Charlie Chaplinben vagy épp Petőfi Sándorban? Egyrészt természetesen az, hogy mindannyian sikeres zseninek számítottak a maguk területén. És még valami: egytől egyig balkezesek voltak. Augusztus 13-a, vagyis a Balkezesek Világnapja így kicsit az ő napjuk is – no meg azé a sok-sok társuké, akikre mi is gondolunk termékeinkkel.

Ma már tudjuk, hogy a balkezesség nem egy rossz szokás, hanem egy biológiai alapokon nyugvó, a balt előnyben részesítő kézhasználat, amelynek oka a kutatások szerint a jobb agyfélteke dominanciája. Utóbbi a magyarázat arra is, miért ilyen gyakori a balkezesség a művészek és általában a kreatív elmék körében.

A becslések szerint az emberiség 7-10%-a balkezes, arányuk pedig folyamatosan nő, de a világ ezért jelenleg még egyértelműen a jobbkezeseknek kedvez: a legtöbb használati tárgy és gép műszaki szabványai is jobbkezesekre vannak kitalálva, a balkezeseknek így jelentős kihívást (sőt, néha nem kis veszélyforrást) jelent ezeket használni. Az 1976-ban életre hívott Balkezesek Világnapja kezdeményezés is erre, vagyis a balkezesek helyzetére hivatott felhívni a figyelmet.

Ez persze nem jelenti azt, hogy csak augusztus 13-án kellene kedvezni nekik, sőt. Ezt mi is szem előtt tartjuk, így webáruházunk kínálatában számos olyan termék közül válogathatnak, amelyeket kifejezetten a balkezesek igényei szerint alkottak meg.

Bizony, balkezesként még egy papírlap egyenes elvágása is nehézséget jelenthet egy „fordított” ollóval. Éppen ezért születtek meg a balkezes ollók, amelyek közül komoly választékot kínálunk webáruházunkban.

Stabilo Easygraph Slim HB grafitceruzáink három különböző színben is elérhetők, és természetesen egy balkezes hegyező is dukál melléjük.  Ami pedig a többi írószert illeti, nem hagyjuk cserben azokat sem, akiknek balkezesek számára kifejlesztett nyomósirónra vagy épp töltőtollra van szükségük.