Ragadjon ecsetet a Magyar Festészet Napján!

hétköznapokba
Így vigyünk színt és rendszert a hétköznapokba!
2019.10.07
Zöld Nyomda
A Pátria Nyomda hatodik alkalommal is Zöld Nyomda díjazott!
2019.10.21
festészet

Október 18-án immár tizenhét esztendeje ünnepeljük a Magyar Festészet Napját. Ez a nap tisztelgés a hazai képzőművészet nagyjai előtt, de azon túl, hogy elmélyülünk műveikben, arra is kiváló alkalom, hogy mi magunk is az alkotás mezejére lépjünk! Összeállításunkkal igyekszünk segíteni abban, hogy ehhez a kiváló minőségű eszközök is adottak legyenek.

Előtte azonban tisztázzuk: „miért pont október 18-a?” Nos, a József Attila születésnapjára „időzített” Magyar Költészet Napját alapul véve a többség talán valamelyik híres magyar festő életének jeles dátumára tippelne. Munkácsy Mihály, Csontváry Kosztka Tivadar, Szinyei Merse Pál – hogy csak néhányat említsünk az összetéveszthetetlen stílusú, hazai és egyetemes léptékkel is maradandót alkotó honfitársaink közül.

Talán éppen azért, mert dönteni közöttük lehetetlen, a Magyar Festészet Napjának ötletgazdái végül salamoni döntést hoztak. Választásuk október 18-ra, azaz Szent Lukács ünnepére esett, aki a festők és a festészet védőszentje.

A 2002-ben útjára indított kezdeményezés folyamatosan fejlődött, és hamar hazánk legnagyobb festészeti programsorozatává vált. Lukács napjának környékén országszerte szerveznek a magyar képzőművészethez kapcsolódó eseményeket, ami nagyszerű lehetőség mindenkinek, hogy felkeressen egy galériát, múzeumot, és gyönyörködjön a nem egyszer lélegzetelállító művekben.

A hasonló ünnepek szimbolikus jelentősége hatalmas, azonban a festészet attól marad igazán élő, ha vannak, akik nap, mint nap szabadjára engedik kreatív energiáikat. Hogy ehhez Önnél is minél több sikerélmény társuljon, webáruházunk kínálatából összegyűjtöttünk néhány nélkülözhetetlen, remek terméket!

Kezdjük az alapanyaggal! A legjobb választás ez a 12 darabos Artico akvarellfesték készlet lehet, ami nagyszerű kiindulóalap azoknak, akik most ismerkednek a festés művészetével, de éppúgy elégedettek lesznek vele a már haladó ecsetforgatók is. Apropó ecset! Természetesen ilyen téren is számíthatnak a Pátriára: széles választékunkban 6, 12 és 16 darabos szetteket is találnak, lapos-, valamint kerek sörtéjű változatban is.

Ha megfogadták tanácsainkat, immár van mivel festeni. A kérdés már csak az: mire? E tekintetben bátran ajánljuk magas minőségű Artico festővásznainkat, melyeket három különböző méretben is beszerezhetnek. A jól sikerült alkotásoknak pedig méltó elhelyezés jár. Artico fa festőállványunkon garantáltan büszkén nézegetheti majd mindenki az elkészült műveket.