Hess András-díjat kaptak kollégáink

Eladó-pénztáros Szombathely
2024.06.03
NYPSZ vezetősége, 2024
Orgován Katalint újraválasztották a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnökévé
2024.06.13

Hess András-díjban részesült Béres János és Kővári Zsolt kollégánk

 

A Nyomda- és Papíripari Szövetség Hess András-díjban részesítette a Pátria Nyomda két munkatársát: Béres Jánost és Kővári Zsoltot. Az egyik legmagasabb szakmai elismerést minden évben azoknak a nyomdaipari szakembereknek ítélik oda, akik hosszú időn keresztül végeznek magas színvonalú, innovatív nyomdaipari munkát. Mi a Pátria Nyomdában jól tudjuk, hogy János és Zsolt megérdemelten kapták meg a díjat, lelkiismeretes és odaadó munkájukkal nap mint nap bizonyítják ezt. Szívből gratulálunk nekik, és további sikereket, eredményes munkát kívánunk!

 

 

Béres János

technológiai és beruházási vezető

Pátria-belépés éve: 2005

 

János 1995-ben ofszet gépmesterként végzett a Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Szakközép- és Szakiskolában. Közel 10 évig dolgozott a Kossuth Nyomdában, 2005 óta a Pátria Nyomda csapatát erősíti. Pátriás pályafutását is ofszet gépmesterként kezdte, ahol kiváló képességei, szakmai elkötelezettsége és szervezőkészsége hamar megnyilvánult.

Vezetővé válásának első állomása csoportvezetőként az íves ofszet gépterem, ahol már akkor is elkötelezett volt a minőségi munkavégzés iránt.

Később a digitális üzem vezetőjeként új technológiát tanult, és a rá jellemző alapossággal formálta át az üzem munkáját. Cserébe az üzem is formálta a gondolkodását az ofszettől eltérő színkezelés megismerésével. 2017-ben lett a flexoüzem vezetője, kollégái hamar megbíztak János vezetésében. A flexo technológia új képességeket hívott elő belőle, hiszen gyakran kellett merőben új műszaki megoldásokat kitalálni, megvalósítani.

Az elmúlt közel két évtized alatt a Pátria mindhárom nagy nyomtatási technológiájának szakértőjévé vált, az üzemvezetővel szoros együttműködésben mai napig részese a nyomda operatív vezetésének. Ezekről az alapokról lépett elő egy újabb vezetői pozícióba: jelenlegi kulcsfontosságú szerepében ő felel a cég beruházásaiért és technológiai fejlesztéseiért, fontos szerepet játszva a jövőkép megtervezésében.

János karrierje példaértékű bizonyítéka annak, hogy a folyamatos tanulás és fejlődés milyen mértékben járulhat hozzá a szakmai sikerhez. 2021-ben elvégezte az Óbudai Egyetem könnyűipari mérnöki szakát nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia specializációval, jelenleg is a második diplomáján dolgozik, amellyel tovább szélesíti tudását és szakértelmét.

 

 

Kővári Zsolt

Endlos géptermi csoportvezető, gépmester

Pátria-belépés éve: 1992

 

Zsolt 1992-ben végzett a Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Szakközép- és Szakiskolában magasnyomó gépmesterként, és helyezkedett el a Pátria Nyomdában, amely így az első és azóta is az egyetlen munkahelye!

Endlos géptermünkben nélkülözhetetlen Zsolt szakmai hozzáértése és alázata, átfogó gondolkodása. Kiváló gépmester, ad a minőségre, a rendre és a tisztaságra. Csoportvezetőként közvetlenül is részt vesz a nyomtatási folyamatokban, maga is nyomtat nap mint nap, miközben irányítja az üzem működését, technológiai tanácsokkal segíti a hatékony munkavégzést, felel a csapata munkájáért: jól ismeri kollégáit, tudja, kire mit bízhat, megoldásokat keres.

Nagy mestere az optimális működés megszervezésének a területén belül, de a termelésprogramozó kollégákkal is együttműködik, segíti őket a tervezésben. Olyan szakember, aki széles látókörrel rendelkezik, szemmel tartja a folyamatokat, keresi a kapcsolódási pontokat a társosztályokkal.

Ha Zsolt munkáját egyetlen szóval kellene jellemeznünk, az igényesség lenne a legtalálóbb kifejezés. Több fiatal vált mellette gépmesterré, ha valakiben meglátja az érdeklődést, maximálisan támogatja a fejlődését. Nem könnyű kivívni az elismerését, de súlya van, ha elismer valakit.

Valódi támasza és oszlopa a Pátriának, akire mindig számíthatunk.