A Pátria Nyomda 10. alkalommal nyerte el az Év Zöld Nyomdája díjat

Csúcson a 130 éves Pátria
2023.09.29

A Pátria Nyomda tizedik alkalommal nyerte el Az év zöld nyomdája díjat a Green Printworld Award (GPwA) pályázaton. A díjat Orgován Katalin vezérigazgató vette át 2023. november 9-én a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közös szervezésben a zalaegerszegi Mindszentyneumban megtartott zöld minikonferencián.

2014 óta minden évben eredményesen pályázzuk meg a GPwA Zöld-díjat, 2016 óta pedig a legmagasabb, ötcsillagos minősítést érjük el a pályázaton évről évre.

A GPwA alapító-tulajdonosa, a Mérnök és Nyomdász Kft. a három nagy hazai szakmai szervezet – a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, a Nyomda- és Papíripari Szövetség, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség – közös támogatásával megvalósuló programja tanúsítja, hogy a díjazott cégeket példamutató környezettudatos gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás, valamint példamutató CSR tevékenység jellemez.

A díjazottak között idén 12 nyomda, 2 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 4 papírkereskedő cég van. A 19 díjazott cég (4 nagyvállalat, 11 középvállalat és 4 kisvállalat) összesen 82 vállalatirányítási rendszer-tanúsítvánnyal rendelkezik, melyből 40 közvetlen környezetközpontú vonatkozású (ISO 14001, EMAS, ISO 50001, ISO 22000, FSC-COC, PEFC-COC).

A Pátria Nyomda 10. alkalommal elnyert Év Zöld Nyomdája díjával ismét bizonyította, hogy a környezetvédelem terén élen jár a hazai nyomdaipari szektorban, példamutató tevékenysége hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

Az év zöld nyomdája