Sikeres országjáráson az irodaszer-divízió
2015.05.03

A 2013-as smaragdzöld és a tavalyi ragyogó orchidea után a világ vezető színalkotója és színmeghatározója, az amerikai Pantone cég 2014 decemberében ismét kihirdette a következő év domináns színét. 2015-ben az izgalmas és erőteljes, vöröses-barnás árnyalat, a Marsala lett az év színe.

Magabiztosságot és stabilitást nyújt, miközben táplálja a testet, a lelket és a szellemet – nyilatkozta az idei év színéről a grafikusok és a nyomdák által is mindenütt használt, a nyomdai direktszíneket tartalmazó Pantone-skála gyártója. A nevet egy olasz vörösbor kölcsönzi a meleg árnyalatnak, amely a burgundi és a barna között helyezkedik el. Kiváló összhangban áll a különböző színekkel, remekül harmonizál akár a csontszín, akár a kék sötétebb árnyalataival.

A 2000-ben elindított „Év színe” kezdeményezés keretében megválasztott színek markánsan befolyásolják a grafikai, iparművészeti, divat- és szépségipari és belsőépítészeti trendeket. A Brüsszelben működő egyedülálló Pantone Hotel szobái és kiegészítői is a skála színei alapján, az elmúlt év vezetői árnyalatainak felhasználásával készültek. A butikhotelben külön boltot is kialakítottak az elmúlt évek kedvenc színeiben pompázó emléktárgyakkal.