Adni öröm, de kitalálni nem könnyű

Naptárvásár decemberben!
2018.11.30
Boldog ünnepeket kívánunk!
2018.12.17

Szeretünk ajándékozni, de annyi mindennek kell megfelelni egy ajándék kiválasztásánál, hogy bizony a tökéletes darab megtalálása komoly fejtörést okoz. Legyen valamennyire személyes, ne tűnjön „olcsónak”, de azért ne terhelje túl a pénztárcát. Legyen ízléses, egyedi, okozzon örömet, tükrözze valamilyen módon az ünnep hangulatát, és az sem baj, ha nem kell érte térdig lejárni a lábunkat, mert a többségünknek nincs annyi ideje munka után, hogy minden ajándék beszerzésére külön napokat szánjon. Ez utóbbi gondot a webáruházak nagyon jól tudják orvosolni, és minél előbb adjuk le a rendelésünket, annál biztosabb, hogy még időben megérkezik. Összegyűjtöttünk néhány ízléses és hangulatos ötletet, amelyek kiegészítő ajándékként vagy önmagukban is biztosan örömet szereznek majd:

Határidőnaplót mindenki használ, és ha egy különösen szép darabot ajándékozunk szerettünknek, minden nap ránk gondol majd, amikor a kezébe veszi. Kevesen tudják, hogy az első ilyen jellegű határidőnaplókat a ’20-as évek elején kezdték gyártani, de igazán a Yuppie kultúrával terjedt el a ’80-as években, az elektronikus adattárolás térnyerése előtt. Később mindenki online akarta tárolni a teendőit, míg ki nem derült, hogy az egyszerűen felüthető, soha le nem merülő, nem törékeny, papírból készült határidőnaplónál még mindig nincs egyszerűbb és jobban kezelhető választás. Ráadásul sokkal jobb érzés kézbe venni egy szépen kötött darabot, mint bármilyen elektronikai eszközt. A Pátria webáruházban túlzás nélkül az ország legnagyobb választékát kínáljuk, majdnem 800 féle határidőnapló közül lehet választani, nagyon népszerű például a vintage sorozat lepkés és pergamenszerű borítóval ellátott változata, de a hatalmas kínálatból mindenki megtalálja a kedvére valót. Van, amelyiknek a borítóján a Drakula kéziratos előszava szerepel, a másikon egy Bach kantáta eredeti kottája. Van, amelyik régi kódexek fedelét kapta, mások klasszikus kordovánkötésben kaphatók. De hogy ne csak a luxus termékekkel példálózzunk: nagyon kedvelt az elefántos, havannai utcaképet ábrázoló, vagy muffinos modellünk is.

Azokat, akik nem használnak filofaxot, meglephetjük egy-egy kedves dísztárggyal; egy hóemberes, fából-üvegből készült mécsestartó, egy klasszikus, karácsonyi hógömb mindig kedves ajándék. Alkotó kedvű gyerekeknek a kreatív készlet lesz a kedvence, míg az exkluzív hatású, fából készült  logikai játékok inkább a játékos kedvű felnőtteknek valók.