2018 Pantone színe: az ultra viola

február 14-én
A szerelem ünnepe a világ körül
2018.02.08
naptárvásár
Naptárvásár!
2018.02.21
pantone

2018 Pantone színe az ultra viola lett. Utánanéztünk, hogy mit érdemes tudni erről a színről, hogy miért választották, és mit szimbolizál a cég szándékai szerint.

A Pantone Color Institute 2010 óta minden évben megválasztja a következő év színét, amely meghatározó lesz a lakberendezéstől kezdve a divaton át a képzőművészetekig. A cég egy évben kétszer titkos találkozót szervez, amelyen megvitatják a színszabványokat. A választás tehát nem véletlenszerű, és mindig kötődik valamilyen módon az adott évhez. Az év színének megválasztását 2016-ban a Pantone így jellemezte: egy színes pillanatfelvétel a kultúránkról, ami kifejezi a hangulatunkat és a hozzáállásunkat. A 2018-as színválasztás kapcsán Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke is kifejtette, hogy „Az év Pantone színe már sokkal többet jelent, mint, hogy „mi a trendi” a design világában…Olyan árnyalatot választottunk, amely szerintünk a legjobban kifejezi, mi történik most a globális kultúrában. Ez a szín tükrözi a kollektív lelkiállapotunkat”

A több napos vita és eszmecsere után megválasztják az év színét, amit a Pantone Viewben tesznek közzé, amelyet leginkább divattervezők, virágkötők és más kreatív terméket gyártó vállalatok megvesznek, hogy segítséget és iránymutatást kapjanak készülő termékeik design kialakításához.

„Egy olyan időszakban élünk, melyben kiemelt fontosságú a képzelőerő és a találékonyság. Ez a kreatív inspiráció jelenik meg a PANTONE 18-3838 kódjelű árnyalatban, amely egy kékalapú lila, ami magasabb szintre helyezi az ember éberségét és alkotói potenciálját” – mondja Leatrice Eiseman, a cég ügyvezető igazgatója. A drámai módon provokatív és átgondolt lila árnyalat, az ultra viola lett 2018 színe, amely az eredetiséget, a leleményességet és a jövőt jelképezi. A szín mélységével szeretné ösztönözni az embereket, hogy lépjenek túl határaikon és kreatív üzenteken keresztül hagyjanak nyomot a világon, valamint, hogy motiválja az egyediség megjelenésétét az előre mutató gondolkodásmódot.

Érdekesség, hogy eddig csupán egyszer, fordult elő, hogy nem tudtak egyetlen színt kiválasztani, így 2016-ban két színt jelöltek meg, amelyek a rózsakvarc és a serenity neveket kapták.

A Pátria Nyomda is szem előtt tartja az aktualitásokat, amelyeket 125 éves tapasztalatával ötvözve törekszik, megrendelői minél teljesebb kiszolgálása érdekében!

Amennyiben megihlette az év színe látogasson el ide.