Pátria Karrier
Hajtogatógép-kezelő
2021.10.18
Pátria Karrier
Termékmenedzser – kalkulátor
2021.12.14

A nyomdaiparnak mindig lesz jövője – vallja Vörös Ákos, a Pátria Nyomda flexóüzemében dolgozó fiatal kollégánk a Nyomda- és Papíripari Szövetség nyomdászatot népszerűsítő filmjében, amelynek premierjére a SzakMÁzz Budapest 2021 pályaválasztási kiállításon került sor.

A „Print: A MI jövőnk” címmel készített imázsfilmben olyan ágazatban dolgozó huszonéves fiatalok szerepelnek, akik hisznek a printben, a print erejében. Hitelesek, mosolygósak, büszkén beszélnek munkájukról, a nyomtatott kommunikáció fontosságáról és szépségéről, és arról, miért választották hivatásul a nyomdaipart. A szövetség a tehetséges, ifjú nyomdászok megszólaltatásával a pályaválasztás előtt álló diákok figyelmét kívánta felkelteni a nyomdászat értékei és lehetőségei iránt.

 

Faces of PRINT, avagy a film szereplői:

Bagi Adrienn: 26 éves, kiadványszerkesztői végzettsége van. Három éve dolgozik a Keskeny és Társai 2001 Kft-nél, a CTP részleget erősíti PDF ellenőrként. Szabadidejében fekete öves dzsúdós, amiből egy kis ízelítő is van a filmben.

Gönczi Hajnal: 25 éves, a partners Kft. kereskedelmi munkatársa. A BME gazdálkodástudományi karán szerzett diplomát. A filmben szívesen beszélt a könyvhez fűződő kapcsolatáról, hiszen ez a kedvenc hobbija. Indult az INTERGRAF Young Talent versenyén, ahol a top 10-ben végzett.

Boruzs Lajos: 26 éves, nyomdaipari technikus. Nyomdász családból származik, ezért nem is volt kérdés, hogy belőle is nyomdász lesz. Debrecenben tanult és ott is kezdett el dolgozni. Hét év után váltott, jelenleg a Keskeny és társai 2001 Kft. csapatát erősíti. Az RC autók építése és a versenyzés a hobbija.

Kozma Dániel: 22 éves, logisztikai mérnöknek készül. Duális hallgatóként dolgozik az STI Petőfi Nyomda Kft-ben. Lassan végez az egyetemen, és szeretne a nyomdában maradni. Fontosnak tartja a szakma megismerését, de továbbtanulási tervei is vannak. Hobbija a foci, amihez „partnert” is kapott a forgatáson. Ő volt a másik Young Talent Award versenyző, aki az első 10 helyezett között végzett.

Vörös Ákos: 25 éves, a Pátria Nyomda Zrt. flexo részlegén dolgozik. 20 évesen grafikusként költözött Budapestre a Vajdaságból, azóta a Pátria Nyomda csapatát erősíti. Munkahelyének köszönhetően Angliában ismerkedhetett meg a nyomógépekkel. Ma már nyomdász, de a rajzolás igazi szerelem maradt.

Zimmermann Dani: 21 éves, a Keskeny és Társai 2001 Kft-nél dolgozik a tálcaragasztó gépen. Kis kerülővel lett belőle nyomdász. Érettségi után a biciklis futárságot váltotta a nyomdászat. A filmben megmutatja a saját munkáit is. Ha teheti, szívesen alszik, bárhol, bármikor, bármennyit…

A film az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=6vZRs5ZTi-w