Három sikeres audit a decemberi hajrában

Zsákba a macskát! -13%
2017.01.13
Pátria RoadShow 2017
2017.02.27

2016 utolsó heteiben három sikeres auditot zárt a Pátria Nyomda Zrt.

FSC COC audit

Az FSC COC audit során a Pátria rendszere hetedik alkalommal vizsgázott sikeresen és hibamentesen. Az FSC auditálást az FSC által akkreditált független tanúsító szervezetek végzik. A védjegy odaítélésének feltétele többek között, hogy az auditált vállalat képes legyen megfelelni az FSC eredetkövetési rendszerének (COC- Chain of Custody). A COC egy olyan felügyeleti lánc, amely végigköveti a fatermék, illetve faanyag útját a teljes kitermelési és gyártási folyamaton, egészen a késztermék előállításáig. Ahhoz, hogy egy termék FSC minősítést kaphasson, az előállítási lánc összes szereplőjének rendelkeznie kell az FSC minősítéssel. Az FSC COC auditot hetedik alkalommal sikeresen teljesítő Pátria Nyomda így továbbra azon FSC védjeggyel rendelkező vállalatok közé tartozik, amelyek garantálni tudják, hogy a védjeggyel ellátott termékeik olyan erdőgazdaságból származnak, amelyek kiemelt hangsúlyt fektetnek az ökológiai egyensúly és az élővilág sokféleségének megőrzésére és fenntartására.

ÉBIR- Élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer

Szintén sikeresen és hibamentesen zárult az ÉBIR Élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerünk első éves auditja, így elmondhatjuk, hogy a rendszerünk megfelel az MSZ EN ISO 2200:2005 nemzetközi szabványnak. A tanúsítvány igazolja, hogy FLEXO üzemünk élelmiszer és gyógyszer primer és szekunder csomagolóanyagokat gyárt az egész világon elfogadott élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően, hozzájárulva a fogyasztók biztonságos élelmiszerekkel való ellátásához.

EIR- Energiairányítási rendszer
2016. december 2-án sikeresen tanúsítottuk az EIR- Energiairányítási rendszerünket – megfeleltetve az MSZ EN ISO 50001:2012 nemzetközi szabványnak-, amelyet az idén vezetünk be a jogszabályi követelmény alapján. A nemzetközi szabvány célja, hogy segítse a vállalatokat az energiahatékony folyamatok és rendszerek kialakításában és működtetésében. A tanúsítvány a Pátria Nyomda esetében a papíripari, nyomdaipari termékek gyártására, papír- és nyomdaipari termékek, valamint író- és irodaszerek nagykereskedelmére, bélyegzők gyártására és forgalmazására vonatkozik.

 

Köszönjük a helytállást az auditok sikerességén dolgozó kollégáknak!